ხინკალი თანდათან მკვიდრდება ფურშეტებზეც. პოპულარული გახდა
ფურშეტის უნიკალური საავტორო ფორმატი - ხინკლის ფურშეტი . ამიტომ, ჩვენს მკითხველს შევახსენებთ ხინკლის ტრადიციულ და ნაკლებად ცნობილ რეცეპტებს.
რეცეპტები მომზადებულია https://fmgroup.ge/ მზარეულების კონსულტაციით
ინგრედიენტები:
• ფქვილი – 1 კგ
•
ბატი – 1 ცალი
•
კვერცხი – 1 ცალი
•
წყალი – 1,5 ჩაის ჭიქა
• მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
•
მოზილეთ ხინკლის ცომი: ჯამში ჩაყარეთ ხორბლის ფქვილი , შუაში ჩააღმავეთ ჩაასხით წყალი ( წყალი უნდა
იყის ცივი და მარილიანი),დაამატეთ 1 ცალი კვერცხი და მოზილეთ მაგარი ცომი. გააბრტყელეთ და დაჭერით პატარ-პატარა თანაბარ ნაჭრებად.
•
აიღეთ ახალდაკლული ბატის ხორცი დაკეპეთ პატარ-პატარა ნაჭრებად, წინასწარ გამზადებულ ცომში ჩადეთ და მოახვიეთ.
•
ბატის ხინკლისთვის სასურველია გამოიყენოთ ღრმა ტაფა, გამზადებული ხინკლები ჩაალაგეთ ფენა-ფენად დაასხით წყალი ერთ მესამედზე, დადგით მოსახარშად (უკეთ მოსაშუშად უმჯობესია მჭიდროდ დაახუროთ თავი ). როცა წყალი ამოშრება, ხინკალი
მზადაა.
•
მსგავსი სახეობის ხინკალს ძალიან უხდება ნიორწყალი ან მაწონი.
გულსართის
შემადგენლობა:
•
500 გრ ხაჭო
•
2 ც კვერცხი
•
მარილი-გემოვნებითმომზადება:
ხაჭოს ხინკლისთვის გამოიყენება ჩვეულებრივი ქალაქური ხინკლის ცომი.გულსართის
მოსამზადებლად კი დაგჭირდებათ შემდეგი პროცედურები :აიღეთ ახალი ხაჭო, შეაზავეთ კვერცხით,მოზილეთ დაამატეთ მარილი. ცომი გააბრტყელეთ
და ამოჭერით მრგვალი თანაბარი ნაჭრები, შუა გულში დადეთ 1 ს.კ გულსართი, მოუკრით პირი დატკეპნეთ ფრთხილად და ჩაუშვით მდუღარე მარილწყალში.
Комментариев нет:
Отправить комментарий